Xhihadi i imam Qazimit (Video)

Ndoshta për shkak se janë rreth 2500 kilometra distancë në mes të Sirisë dhe Kosovës, deri pak vite më parë, pakkujt ka mundur t’i shkojë mendja se konflikti që po zhvillohet në territorin e Sirisë dhe Irakut, do të mund të kishte ndonjë ndikim në Kosovë

Por diçka e tillë u bë e qartë në vitet 2013-2014, kur sipas autoriteteve të Kosovës, rreth 300 kosovarë lëshuan vendin, të motivuar dhe frymëzuar nga pikëpamje fetare, e disa nga ta pretendojnë edhe humanitare, dhe ia mësynë fushëbetejave të Sirisë.

Pikërisht për frymëzimin dhe rekrutimin e disa të rinjve të Kosovës, ish-imami i xhamisë El-Kudus në Gjilan, e i shkolluar në Kajro të Egjiptit, Zekerja Qazimi, po akuzohet nga prokuroria Speciale e Kosovës.

Temat
LajmeVend

Të afërta