Për sa stërvitje ka nevojë macja juaj?

Macet duhet të jenë aktive të paktën 30 minuta në ditë
Shumica e ekspertëve pajtohen se macet kanë nevojë për rreth 30 minuta ushtrime në ditë. Kotelet dhe macet e reja kanë nevojë për një ose dy orë.

Sidoqoftë, macet e vetmuara dhe ato që po kalojnë moshën e mesme, priren të bëhen më dembele dhe mund të kenë nevojë për inkurajim për të lëvizur – edhe pse edhe këto mace shpesh do të bëjnë ushtrimet e tyre.
Në mënyrë që të siguroheni që macja juaj bënë mjaftueshëm ushtrime ditore, ajo ka nevojë të merret rregullisht me lojë interaktive. Nëse loja me mace për një orë apo më shumë çdo ditë nuk përshtatet në orarin tuaj, ndërroje atë duke caktuar disa seanca më të shkurtra gjatë gjithë ditës. Kjo është një ide e mirë, pasi macet preferojnë shpërthime të shkurtra aktiviteti; kotelja juaj do të jetë e lumtur me seanca të shkurtra ushtrimesh dhe madje mund të mësojë t’i parashikojë ato nëse i bëni në kohë të qëndrueshme.

Temat
Fun

Të afërta