Kjo do të jetë pasaporta më e vlefshme në botë pas pandemisë

Ka 227 destinacione të ndryshme udhëtimi në të gjithë botën që kërkojnë një pasaportë për të hyrë në kufij.

Asnjë vend nuk ka garantim të hyrjes në secilin vend, por lëvizja në rritje globale lejon që ata që janë në pozitat e larta të afrohen shumë. Ndaj, nuk është çudi që më shumë njerëz po aplikojnë për shtetësi të dyfishtë, shkruan E.N.

Të dhënat e mbledhura nga Indeksi i Pasaportave Henley paraqesin një pamje interesante të gjendjes së udhëtimeve në të ardhmen, duke parë pamjen më të madhe se kush lejohet ku dhe pse në një botë pas pandemisë.

Indeksi përdor informacion nga Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA) për të llogaritur se sa destinacione udhëtimi janë të arritshme për 199 pasaportat që ekzistojnë në të gjithë botën.

Ndërsa vrulli i vaksinave rritet në të gjithë Evropën, ka një shans që disa prej nesh mund të përdorin në të vërtetë pasaportat tona këtë vit.

Por cili vend mban çelësin për më së shumti mundësi udhëtimi?

Ja se çfarë gjetën rezultatet për vitin 2021:
Vendi i pestë: Danimarka dhe Austria (189 vende)
Vendi i katërt: Italia, Finlanda, Spanja, Luksemburgu (190 vende)
Vendi i tretë: Koreja e Jugut dhe Gjermania (191 vende)
Vendi i dytë: Singapori (192 vende)
Vendi i parë: Japonia (193 vende)

Temat
FunLajme

Të afërta