Koalicioni qeverisës e mbështet Thaçin për udhëheqës të dialogut

Presidenti Hashim Thaçi ka marrë mbështetjen e koalicionit qeverisës për ta drejtuar procesin e dialogut në mes të Kosovës dhe Serbisë. Përfaqësuesit e subjekteve që janë pjesë e këtij...

Presidenti Hashim Thaçi ka marrë mbështetjen e koalicionit qeverisës për ta drejtuar procesin e dialogut në mes të Kosovës dhe Serbisë.

Përfaqësuesit e subjekteve që janë pjesë e këtij koalicioni kanë thënë për gazetën “Epoka e re” se Kushtetuta i jep legjitimitet presidentit Thaçit për ta përfaqësuar Kosovën në dialog.

Megjithatë, sipas tyre, është më se e nevojshme që për këtë proces të dialogut të arrihet konsensus politik.

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Hajdar Beqa, ka thënë se koalicioni qeverisës e përkrah presidentin Hashim Thaçi për ta përfaqësuar vendin në dialog me Serbinë.

“Mazhoranca e përkrah Thaçin në këtë proces dhe jemi opti- mistë se nuk do të jetë ndonjë sfidë për Qeverinë përfaqësimi i presidentit në dialog, përkundrazi do ta forcojë edhe rolin e saj”, ka thënë Beqa për gazetën “Epoka e re”.

Temat
LajmeVend

Të afërta