Sa më të shëmtuar që jeni, aq më pak ju beson bebja

Arsyeja se përse nuk iu pëlqeni fëmijëve mund të jetë brutale! Bebet janë tejet të sinqerta – dhe kur nuk iu pëlqen një person, nuk kanë frikë ta tregojnë...

Arsyeja se përse nuk iu pëlqeni fëmijëve mund të jetë brutale!

Bebet janë tejet të sinqerta – dhe kur nuk iu pëlqen një person, nuk kanë frikë ta tregojnë përmes shprehjeve të fytyrës.

Tani një studim i fundit, i publikuar në Frontiers of Psychology, ka identifikuar arsyen se përse bebeve iu pëlqejnë disa të rritur, e disa tjerë jo – e kjo arsye duket të jetë brutale për disa!

Pas eksperimenteve të ndryshme, studimi kishte konstatuar se fytyrat më të pëlqyeshme nga bebet kishin qenë po të njëjtat që ishin renditur si më atraktivet.

Me fjalë tjera, aq më i/e shëmtuar që i dokesh bebes, aq më pak do t’i pëlqeni apo do t’ju besojë bebja.

Temat
Showbiz

Të afërta