Kompania e uli orarin e saj të punës deri në 5 orë dhe u bë shumë më produktive

Shkurtimi i ditës së punës mund të ketë një ndikim pozitiv: ai mund të çojë në punësime të reja, mund të zvogëlojë numrin e të punësuarve për pushimin e...

Shkurtimi i ditës së punës mund të ketë një ndikim pozitiv: ai mund të çojë në punësime të reja, mund të zvogëlojë numrin e të punësuarve për pushimin e sëmundjes dhe mund të çojë në përmirësime në produktivitet.

Punonjësit e kompanisë financiare këshilluese Australiane, Collins SBA, kanë arsye të ndihen të kënaqur. Jonathan Elliot, drejtori i tyre, vendosi të shkurtojë ditën e punës nga tetë deri në pesë orë.

Më shumë se një vit nga fillimi i këtij eksperimenti, Jonathan Elliot, drejtor menaxhues i kompanisë, është kaq i lumtur me rezultatet.

Jonathan Elliot vendosi të futë një ditë pune pesë orësh kur gruaja e tij u sëmur. Duhej të dilte nga zyra për t’u kujdesur për gruan dhe fëmijën gjatë ditës. Nëse ai mund ta bëjë këtë, pse jo të tjerët? Claudia Parsons, shefi i operacioneve, tha në një intervistë me Financial Times se vendimi për të shkurtuar ditën e punës kishte pasur një ndikim pozitiv mbi kompaninë.

U punësuan punonjës të rinj, njerëzit kishin më pak gjasa të merrnin pushim mjekësor.

Pak njerëz e lanë kompaninë për shkak të ritmit më të shpejtë të punës.

Duhet të theksohet se shkurtimi i ditës së punës funksionon mirë në sektorët ku detyrat mund të kryhen më shpejt dhe ku nuk ka nevojë të ndiqni ngjarjet aktuale botërore (gazetarëve nuk ka gjasa që tju ofrohet një luks i tillë). /lajmi.net

Temat
Fun

Të afërta