Grumbulloi fshehtas mbi 8 milionë dollarë, familjarët befasohen kur marrin vesh se ajo ishte një milionere

Sylvia Bloom nuk ka lindur e pasur: 96-vjeçarja, një fëmijë e imigrantëve të Evropës Lindore, u rrit në Brooklyn gjatë Depresionit të Madh. Por në fund të jetës së...

Sylvia Bloom nuk ka lindur e pasur: 96-vjeçarja, një fëmijë e imigrantëve të Evropës Lindore, u rrit në Brooklyn gjatë Depresionit të Madh.

Por në fund të jetës së saj në vitin 2016, familja dhe miqtë e saj mësuan diçka për të që ajo kishte “fshehur” për vite me radhë.

Ajo ishte një milionere “e vetë-bërë” dhe ajo po dhuronte pasuri për shkaqe të mira, sipas një raporti në The New York Times, përcjell Telegrafi. Bloom, e cila i bëri paratë duke investuar me mençuri dhe duke bërë një jetë modeste, shpërndau më shumë se 8 milionë dollarë, me vullnetin e saj.

Një total prej 6.24 milion dollarësh do të shkojë në për studentët me disavantazhe, donacioni më i madh i vetëm nga një individ në grup në 125 vjet, raporton Times.

Gjithashtu edhe një shumë tjetër prej rreth 2 milionë dollarësh thuhet se do të dhurohet për çështje gati të njëjta.

Siç thuhet më tej, ajo punoi gati gjithë jetën si sekretare avokatësh, prej nga kishte grumbulluar një pasuri të konsiderueshme.

Sipas të afërmve të saj, “ajo bënte blerje të aksioneve për shefin e saj dhe blinte më pas edhe për vete, aq sa ia lejonte paga”.

Madje, sipas tyre, as burri i saj, i cili kishte vdekur para disa vitesh, nuk e kishte ditur se kishte një grua kaq të pasur.

Temat
Fun

Të afërta