E thotë shkenca, banania mban larg sëmundjet e zemrës

Konsumi i përditshëm i bananes parandalon sëmundjet e zemrës dhe infarktet, sipas një studimi të fundit.

E pasur në kalium, ushqimet si banania ndalojnë bllokimet fatale që të ndodhin dhe ngushtimin e arterieve.

Shkencëtarët e universitetit të Alabama kanë zbuluar efektet pas testimeve tek minjtë, të cilit ishin në rrezik sëmundjesh zemre.
Minjtë u ushqyen me nivele të ulëta, normale dhe të larta kaliumi dhe rezultatet treguan se ata që ushqeheshin me nivele të ulëta kaliumi bëheshin më të mëdhenj.

Ndërsa ata që morën nivele të larta kaliumi kishin më pak ngushtim venash dhe reduktonin ngurtësimin e aortës. Por ama konsumi në nivele të larta shkaktonte dhimbje stomaku, të vjella dhe diarre.

Dr. Mike Knapton, thotë se moskonsumimi në nivelet e duhura i kaliumit forcon arteriet.

Temat
Shëndet

Të afërta