Kush është vajza shqiptare që u martua me deputetin australian

Në një artikull të publikuar nga theadvocate.com.au, shkruan për jetën e një politikanë të ri në Australi, i cili është i martuar me një grua shqiptare. Në rrëfimin e...

Në një artikull të publikuar nga theadvocate.com.au, shkruan për jetën e një politikanë të ri në Australi, i cili është i martuar me një grua shqiptare.

Në rrëfimin e tij ai shprehet se me vajzën nga Shqipëria, që më vonë u bë bashkëshortja e tij është takuar në universitet.

Duniam tha se vlera e vërtetë e demokracisë ishte më së miri e demonstruar tek ai pasi u takua me gruan e tij shqiptare, Anisën në universitet.

Familja e saj kërkoi azil politik në Australi për t’i shpëtuar diktaturës komuniste. Babai i saj kardiolog u ritrajnua për të praktikuar mjekësi këtu dhe kaloi kohë në spitalin Royal Hobart.

“Ai ishte i përfshirë në politikë duke qenë avokat i demokracisë dhe ishte këshilltar i lartë i kryeministrit shqiptar”.

Pjesë nga artikulli

Një bisedë me djaloshin e ri në politikë në radhë të konservatorëve në Tasmania fillon me pesë fjalë.

“Ju mund të më thërrisni Jonno”, thotë ai.

Ndoshta nuk është ndiçka e zakonshme që ne ta thërrasim senatorin Duniam në emër, por babai 34-vjeçar i tre djemve nuk e ka problem.

Sidoqoftë, jo të gjithë në politikë pranojnë që të flasin me të gjithë, por ky nuk është rasti për Duniam. Jonathon Duniam do të shërbejë senator, në radhë të liberalëve në Canberra.

Ai duket mjaft mirë përpara kamerës, dhe nga shtëpia po flet për parlamentin. Ai është një interpretues i natyrshëm, dhe për të liberalët kanë nevojë për t’i ndihmuar në lidhjet e partisë me shumë të rinj, një çështje që tradicionalisht ka qenë një sfidë.

Duniam, ndryshe nga mentorët e tij politik dhe ish-punëdhënësi, Eric Abetz, një agjent i fuqisë tokësore Tasmaniane, nuk ka tendencë të që “nënshtrojë” njerëzit në mënyrë të gabuar.

Megjithatë, të dy politikanët përafrojnë disa çështje të cilat votuesit në brezin e Duniam nuk mund të pajtohen. Ai është ende i bindur se ndryshimi i klimës është krijuar, pajtohet se ka ende vend për përmirësim të praktikave mjedisore. Ashtu si Abetz, ai është i besimit të i krishterë, dhe Duniam votoi kundër martesave me të njëjtën gjini javën e kaluar në Parlament, gjë që nuk kaloi pa rënë në sy të mediave sociale, raporton Tirana Today.

Kisha ku shkon Duniam është Mount Stuart Presbyterian ku ai merr pjesë rregullisht. Ai jeton në një sipërfaqe të vogla jashtë Hobart, afër aeroportit. Duniam u rrit në Bregun Veri-Perëndimor dhe udhëtuar shumë për mandatin e tij të parë për të siguruar një prani në zyrën Liberale Devonport të liruar nga Richard Colbeck.

Duniam ka punuar për senatorët Paul Calvert dhe Stephen Parry dhe ishte zëvendës shefi i stafit të Kryeministrit Will Hodgman.

Ai tha filloi të punonte në rajon dhe prindërit e tij jetonin në Somerset.

” Kam kaluar fëmijërinë, ishte një vend mjaft i pikëlluar dhe gjëja që më ka goditur më së shumti është elasticiteti dhe forca e njerëzve”, tha ai.

“Angazhimi për ta bërë atë në vend, që mendoja se ishte shumë e vështirë … njerëzit jashtë Veri-Perëndimit nuk e çmojnë aq shumë dhe ndoshta edhe njerëzit në Veri-Perëndim nuk e shohin forcën e tyre; dhe sa njerëz janë të gatshëm të punojnë shumë për një rezultat të mirë për Veri-Perëndimin “.

Temat
LajmeRajon

Të afërta