​Hyseni kërkon nga Gjermania mbështetje për anëtarësim në INTERPOL

Ministri i Punëve të Brendshme i Kosovës, Skender Hyseni po qëndron për vizitë në Republikën Federale të Gjermanisë.

Sot, në Berlin ai ka zhvilluar një takim përmbajtjesor me anëtarë të Komisionit për Siguri në Bundestagun gjerman.

Në një komunikatë për media thuhet se ministri Hyseni ka zhvilluar në Ministrinë e Punëve të Brendshme me Emily Haber, Sekretare e Shtetit.

“Në të dyja takimet është biseduar për një varg çështjesh të interesit të ndërsjellë dhe në funksion të forcimit të mëtejmë të marrëdhënieve bilaterale Kosovë-Gjermani, në fushën e sigurisë. Ndonëse, ishte konstatim i përbashkët se Partneriteti strategjik midis Kosovës dhe Gjermanisë në rrafshin e sigurisë dhe rendit e ligjit është i qëndrueshëm, u trajtuan modalitete dhe projekte të ndryshme të avancimit të mëtejmë të bashkëpunimit”, thuhet në komunikatën e MPB-së.

Në këto takime në mënyrë të veçantë u trajtua çështja e heqjes së vizave për qytetarët e Kosovës.

U theksua s Kosova duhet të përmbush edhe kriteret e mbetura. Ministri Hyseni kërkoi përkrahjen e mëtejme të Gjermanisë edhe sa i përket anëtarësimit të Kosovës në INTERPOL dhe avancimit të bashkëpunimit me Europol-in, si dy mekanizma të rëndësishëm ndërkombëtar të bashkëpunimit policor.

Temat
LajmeVend

Të afërta