Vendet që kanë studentët me rezultate më të mira (Foto)

Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, OECD, ka publikuar një listë me vendet që kanë studentët me rezultatet më të larta.

“Nëse i referohemi aftësive të avancuara, do të ishte më mirë të merrnit një diplomë universitare në Japoni, Finlandë, Holandë, se sa ta merrni në një universitet në Itali, Greqi, apo Spanjë”, shprehet Andreas Shleisher, drejtor i OECD-së

10 vendet e para:
1. Japonia
2. Finlanda
3. Holanda
4. Australia
5. Norvegjia
6. Belgjika
7. Zelanda e Re
8. Anglia
9. Shtetet e Bashkuara
10. Republika Çeke

Temat
Fun

Të afërta