UNESCO miraton rezolutën e vendeve arabe për Jerusalemin

UNESCO miratoi sot zyrtarisht një rezolutë për Jerusalemin Lindor, paraqitur nga vendet arabe në emër të mbrojtjes së trashëgimisë kulturore palestineze, por e kundërshtuar ashpër në Izrael duke refuzuar gjithashtu lidhjen mijëravjeçare mes hebrenjve dhe Qytetit të Vjetër.

Teksti i paraqitur nga Algjeria, Egjipti, Libani, Maroku, Omani, Katari dhe Sudani u shqyrtua nga 58 shtete anëtare të Këshillit Ekzekutiv të organizatës për paqe dhe kulturë të OKB-së, selia e të cilit ndodhet në Paris, transmeton atsh.

“Në përfundim të diskutimeve, ky tekst u miratua”, deklaroi një zëdhënës i organizatës.

unesco_1476814159-4595110

Temat
BotëLajme

Të afërta