Lajm i keq për personat që vuajnë nga depresioni… (Foto)

Hulumtimet e publikuara në British Medical Journal sugjerojnë se shtimi i aktiviteteve fizike nuk i zvogëlon simptomat e depresionit.

Këto zbulime e tregojnë krejtësisht të kundërtën e asaj që e rekomandojnë doktorët për personat që vuajnë nga kjo sëmundje mendore – e cila i prekë një në gjashtë të rritur vetëm në Britani.

Studimi, i kryer nga ekipe të universiteteve të ndryshme, është i pari i llojit të vet që është kryer në një numër të madh të personave, dhe që ka tentuar t’i monitorojë efektet e ushtrimeve fizike në depresion.

Më herët shumica e dëshmive për efekt pozitiv të aktivitetit fizik në trajtimin e depresionit ka rrjedhë nga studime të vogla

Temat
Shëndet

Të afërta