Nuk do të besoni çka ndodh nëse mbështjellni këmbët me folie alumini

Foliet e aluminit janë produkt që gjendjet nëpër shtëpitë e secilit. Por, shumica nuk e dimë se çfarë përfitime tjera sjellin foliet e aluminit.

Mund të ju duket e pabesueshme, por fletët e aluminit ulin inflamacionin në nyje dhe ndihmojnë kundër lodhjes, shkruan koalb.com.

Përveç përdorimit në kuzhinë, foliet e aluminit ndihmojnë edhe për shëndet. Ja tri mënyra se për përdorimin e folieve të alumit.

Hiqni qafe lodhjen

Foliet e aluminit ndihmojnë shumë kundër lodhjes dhe pagjumsisë. Preni disa copë të vogëla dhe vendosni ato në frigorifer për 2 deri 4 orë. Më pas ato copëza të folieve të aluminit vendosni në fytyrë, në mollëza dhe në qepalla dhe leni ato të qëndrojnë në fytyrë deri sa fytyra juaj të fillojë të relaksohet. Ky veprim ndihmon në qetësimin e fytyrës suaj dhe jus jell një natë të qetë me gjumë të mirë.

Largoni lodhjen

Foliet e aluminit janë të mira për trajtimin e çrregullimeve të dhimbshme tilla si artriti, ishiasi dhe dhimbjet e thembres. E tëra që duhet të bëni është të mbuloni zonën ku ndjeni dhimbje me folie alumini. Mbështjelleni mirë dhe mbani tërë natën, shkruan koalb.com. Ky trajtim duhet të përsëritet dy javë dhe më pas pushoni. Nëse vëreni se dhimbja po zhduket ngadalë, atëherë mund ta përsërisni procesin deri sat ë shëroheni krejtësisht.

Largoni të ftohtin

Në ditët e dimrit, këmbët janë të ndjeshme ndaj të ftohit, prandaj foliet e aluminit ju ndihmojnë që të largoni të ftohtit. Mbështjellni këmbët me 5 deri në 6 shtresa folie alumini dhe mbani në këmbë për një orë. Përsëriteni këtë proces çdo ditë të javës deri sa të ndjeheni më mirë.

Temat
Shëndet

Të afërta