Lëvoret e shalqirit kanë shumë përfitime shëndetësore (Foto)

Pothuajse të gjithë e pëlqejnë shalqirin në ditët e nxehta të verës.

Pavarësisht shijes së shijshme, freskuese, shalqiri është i pasur me vet ushqyese, antioksidantë, vitamina dhe minerale të cilat mund të përmirësojnë ndjeshëm shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Shalqiri mund të mbajë trupin tuaj të hidtratuar, pastron të gjitha mbetjet toksike nga trupi si dhe shumë efekte të tjera të mira për organizimin dhe shëndetin tonë.

Megjithatë, a e dini se lëvoret e shalqirit kanë përfitime të shumta shëndetësore?

Në përgjithësi ne i hedhim ato pa e ditur se lëvoret e shalqirit janë të pasura me vitamina A, C dhe B6, magnez, kalium dhe zink, transmeton Klan Kosova.

Ato gjithashtu janë të pasura me lycopene, një antioksidant i fuqishëm që mund të ju mbrojë nga sëmundjet e shumta. Për më tepër, është vërtetuar se 95% e vlerës ushqyese të shalqiri gjendet aktualisht në lëkurën e tij.

Lëkura dhe lëvoret e shalqirit rrisin efektet e ushtrimeve të trupit

Rrit libidon tuaj

Ndihmon në humbjen e peshës

Rregullon qarkullimin dhe shtypjen e gjakut

Lëkura e shalqirit është e mirë për sistemin urinar

Ndihmon në parandalimin e kancerit

Si përfundim, shalqiri së bashku me lëkurën e tij është jashtëzakonisht i dobishëm për shëndetin tuaj dhe për këtë arsye, është e rekomanduar që ju të përfshini atë në dietën tuaj të përditshme. Për shembull, ju mund të shtoni lëkurën e shalqirit në sallatë, supa dhe gjella të ndryshme.

Temat
Shëndet

Të afërta