Kuptojeni efektin pozitiv të bananes për shëndetin tuaj (Foto)

Frutat gjithnjë zënë vend tek të gjithë si pjesë esenciale e një diete për shëndet të mirë.

Megjithatë, bananet janë ato të cilat konsiderohen të kenë fuqi të jashtëzakonshme në luftimin e disa problemeve shëndetësore.

Të hani një banana në ditë ju mund të reduktoni dhimbjet e kokës, njofton Klan Kosova.

Gjithësesi këto të fundit janë të njohura për përmbajtje të lartë të kaliumit, e që kaliumi sipas studimeve të shumta shëndetësore është thelbësire oër të mbajtur zemrën e shëndoshë si dhe presionin e gjakut nën kontrollë.

Hulumtimet e fundit gjithashtu tregojnë se kaliumi në përditshmëri plotëson 14% të nevojave tuaja e që duke ngrënë të paktën një banane e cila ka përmbajtje kaliumi juve mbroni trupin tuaj për shëndet më të mirë,

Temat
Shëndet

Të afërta