Serbia dhe Shqipëria me Odë të përbashkët Ekonomike

Serbia dhe Shqipëria kanë nënshkruar marrëveshje për themelimin e Odës së përbashkët Ekonomike, me seli në Tiranë. Marrëveshjen në Forumin biznesor në Nish e kanë nënshkruar kryetarët e odave Ekonomike Marko Çadezh dhe Luan Bregasi.

Në Forumin biznesor në Nish po marrin pjesë rreth 300 ndërmarrës nga Serbia dhe Shqipëria.

Bashkëpunimi ndërmjet ndërmarrësve nga Shqipëria dhe Serbia është tema e forumit të pjesëmarrësve nga të dyja vendet, që filloi punimet në Konviktin e Oficerëve në Nish – në juglindje të Serbisë.

Në Forumin Biznesor po marrin pjesë edhe kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama dhe ai i Serbisë Aleksandar Vuçiq, të cilët kanë folur në forum, ndërkohë që një prezantim për aktivitetin rajonal të Bankës Botërore do ta mbajë drejtoresha rajonale Ellen Goldstein.

Sipas shifrave zyrtare, të dhëna nga Oda Ekonomike e Serbisë, në pjesën e parë të vitit 2016 shkëmbimi tregtar ndërmjet Serbisë dhe Shqipërisë ka qenë 77.8 milionë euro.

Shqipëria ka eksportuar në Serbi 17.3 milionë euro domate, cement, veshmbathje dhe derivate, ndërkohë që Serbia në Shqipëri ka eksportuar misër, miell, grurë, ujë dhe energji elektrike në një vlerë prej 60.5 milionë euro. /REL

Temat
LajmeRajon

Të afërta