Kujdes! Kjo sëmundje ka kapluar Serbinë, rrezikohet gjithë Ballkani (Foto)

Vendet si Priboj, Prijepolje, Nova Varosh, Cajetina, Bajina Basta, Kosjeqir dhe Pozega, janë prekur rëndë nga sëmundja e ashtuquajtur “Gjuha e kaltër”

Vetëm në fshatin Cajetina në Serbi, janë raportuar se janë sëmurë 104 dele, prej të cilave 30 kanë vdekur. Në të njëjtën kohë, janë regjistruar edhe disa lopë të sëmura po me këtë sëmundje, shkruan “Blic.rs”, transmeton Gazeta Express.

Veterineri në Serbi, Dushan Knezheviq, ka thënë se tani Serbia nuk e ka vaksinën kundër kësaj sëmundjeje, për parandalimin e saj. Ai ka potencuar se nga kjo sëmundje e kafshëve mund të rrezikohet i gjithë Ballkani.

semundje1

semundje2

Temat
Shëndet

Të afërta