Pse ndieni uri edhe pasi që keni ngrënë tepër

Nëse keni qenë ndonjëherë në ndonjë situatë kur keni ngrënë tepër, dhe të nesërmen jeni zgjuar shumë të uritur, ju sjellim shpjegimin e ekspertëve.

Një ditë pasi që keni ngrënë tepër, trupi juaj është i rraskapitur. Kjo lodhje është pasojë e asaj që trupi ka punuar gjithë natën për ta tretur ushqimin e tepërt që e keni konsumuar, në vend se të relaksohej gjatë gjumit.

Për rraskapitjen dihet se i ngre nivelet e hormonit të urisë dhe shpesh dëshirën për karbohidrate, sepse për organizmin ato paraqesin një burim të shpejtë të energjisë. Prandaj është e rëndësishme që të furnizoheni me ushqime me veti të larta ushqyese sapo të zgjoheni.

Mos i anashkaloni plotësisht karbohidratet, por mos i konsumoni së tepërmi.

Për ta kapërcyer ndjenjën e urisë ekstreme, e cila në fakt nuk është e vërtetë, pini shumë ujë dhe zgjidhni ushqime të pasura me kalium, siç janë uji i kokosit, avokadoja dhe patatet.

Ndjenja e urisë ekstreme mund të jetë e pranishme nëse e keni tepruar me konsumim të sheqerit apo yndyrës.

Për ta shuar dëshirën për sheqer apo yndyrë nevojiten rreth tri ditë. Prandaj anashkaloni ushqimet e yndyrshme dhe ato me sheqer.

Gjithashtu, nëse është e mundur, pushoni tërë ditën dhe ndani përafërsisht një orë për ushtrime. Ushtrimi mund të bëjë mrekulli në reduktimin e ndjenjës së urisë dhe gjithashtu do t’ju ndihmojë që t’i zbutni pasojat e ngrënies së tepërt.

Temat
Shëndet

Të afërta