Kurrë mos e fikni telefonin kur bllokohet së funksionuari, ja pse

Zakonisht kur telefonët na bllokohen, kemi një zgjidhje të shpejtë: E fikim dhe e ndezim prapë. Mendojmë se kështu sistemi i tij rifillon funksionimin si zakonisht, por ata që i njohin mirë telefonët këshillojnë të mos i fikni kurrë telefonët në të tilla raste.

‘Nuk duhet ta fikni kurrë telefonin!’, thotë Dan Frakes, ekspert i njohur i teknologjisë, ‘Nuk ka asnjë problem që fikja e telefonit mund ta zgjidhë’.

Përkundrazi. Frakes thotë se nëse e fikni dhe e ndizni vazhdimisht telefonin tuaj, ky proçes e lodh baterinë pasi fikja dhe ndezja kërkojnë shumë energji. E mira është, siç thotë ai, ta lini telefonin tuaj të pushojë pa e përdorur, të ndezur. Sapo ta ndjeni se është ftohur, mund ta përdorni përsëri.

t-1468905273-7331977_1469022313-3041187

Temat
Teknologji

Të afërta