Ushqimet që ju bëjnë edhe më të uritur

Studimet kanë treguar se ekzistojnë ushqime të ndryshme, të cilët ju bëjnë të ndiheni edhe më të uritur, pavarësisht konsumimit të tyre.

Ata kanë ofruar një listë me ushqime të tilla, të cilën e gjeni më poshtë.

Fast food

Shumica e përbërësve të ushqimeve të shpejta janë të dizajnuar për të zmadhuar ushqimet e juaja, ndërsa organizimi u kërkon të konsumoni edhe më tepër.

Pasta

Pasta e thjeshtë apo ajo më e bardha e njohur nga drithërat e rafinuara, janë të zhveshura nga vlerat e tyre ushqyese. Pa fibra, sa më shumë që konsumoni aq më tepër keni uri.

Meze e kripur

Pasi që mezeja me kripë është plot me të shkaktojë dehidrim, duke e hutuar trupin tuaj me ndjesinë e të qenit i uritur kur në të vërtetë jeni të etur.

Sushi

Sushi është oriz më tepër se gjithçka. Sushi tretet shpejtë dhe zbrazet nga stomaku pa e ushqyer trupin me përbërës si proteina apo fibrat.

Drithërat

Drithërat janë mashtruese sepse kanë shumë sheqer sekret në vete, gjithashtu janë të ulëta në fibra gjë që ju bën edhe më të uritur.

Lëng

Mos u mashtroni me mbishkrimet “pa sheqer” dhe “shtrydhur freskët”, konsumimi i tepërt i lëngjeve e ngrit nivelin e sheqerit në gjak duke ju lënë në gjendje të thyeshme.

Temat
Shëndet

Të afërta