Kozarev: Nuk mund të ketë demarkacion me Serbinë aty ku s’ka kufijë

“Nuk mund të ketë Demarkacion aty nuk ka kufijë”, kështu tha sot, nënkryetari i Zyrës së qeverisë serbe për Kosovën Dushan Kozarev.

Kjo deklaratë siç shkruan Tanjug është një mesazh për autoritetet e Prishtinës, duke u bërë thirrje atyre që të heqin dorë nga shpresa për një vështrim që Serbia të tërheqë kufijtë ndaj krahinës së saj jugore.

Kozarev ka reaguar ndaj deklaratës nga Ministri i Jashtëm i Kosovës Enver Hoxhaj, i cili tha se Prishtina e ka të nevojshme për të kryer “demarkacionin e kufirit”, me Serbinë brenda dy viteve, duke e akuzuar Beogradin për vazhdimin e një “politikë armiqësore” ndaj shtetit të Kosovës.

“Në vend se të ngatërrojnë bashkatdhetarët e tyre me pritjet joreale, përfaqësuesit e autoriteteve të përkohshme të vetëqeverisjes në Prishtinë duhet më në fund të vënë përpara një nismë konstruktive në mënyrë që ne mund të përmirësojnë standartet e jetesës të banorëve të Kosovës dhe Metohisë me anë të dialogut dhe të bëjnë disa hapa më shumë drejt krijimit të një shoqërie të rregullt demokratike në krahinën tonë jugore “, tha Kozarev.

Temat
LajmeVend

Të afërta