Të rinjtë që grisën diplomat e ’ Yahya Kemal’ gënjyen, ja faktet (Foto/Video)

Dje në Shkup një grup të rinjsh grisën disa diploma që ata thanë se janë të lëshuara nga ‘Yahya Kemal’, shkolla e mesme nën pronësi të Fetulla Gülen i cili është kundërshtari politik i presidentit turk Recep Tayyip Erdoğan. Këtë akt ata e bënë në shenjë protestë ndaj grusht shtetit në Turqi që thuhet se është organizuar nga Fetulla Gülen.

Por faktet flasin ndryshe. Telegrafi Maqedoni ka siguruar fotografi se si në të vërtetë duket diploma e shkollës së mesme ‘Yahya Kemal’. Diploma e siguruar nga Telegrafi nga ish nxënës të shkollës ‘Yahya Kemal’ shihen të gjitha shenjat zyrtare të shkollës, vulat, nënshkrimet dhe delegimi i Ministrisë së Arsimit në Maqedoni që të ndajë këtë diplomë.

Diploma-Yahya-Kemal-1 (1)

Diploma-Yahya-Kemal-2

Temat
LajmeRajon

Të afërta