Gjuriq i del në mbrojtje UNMIK-ut, pasi Hoxhaj e akuzon për ndikim rus

Gjuriq tha se “sulmi” që Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Enver Hoxhaj, ua bëri Kombeve të Bashkuara është një tjetër argument për ta që ende kundërshtohet pavarësia e Kosovës dhe kundërshtohet poashtu edhe që ajo të bëhet anëtare e barabartë e bashkësisë ndërkombëtare.

Drejtori i Zyrës për Kosovë, Marko Gjuriq ka thënë të enjten se Prishtina, është duke sfiduar autoritetin dhe rëndësinë e Kombeve të Bashkuara, dhe se sipas tij Kosova është duke vuajtur nga mungesa e busullit politik, mungesë kjo e cila mund të jetë e pariparueshme në perceptimin e marrëdhënieve ndërkombëtare, transmeton lajmi.net.

Gjuriq tha se “sulmi” që Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Enver Hoxhaj, ua bëri Kombeve të Bashkuara është një tjetër argument për ta që ende kundërshtohet pavarësia e Kosovës dhe kundërshtohet poashtu edhe që ajo të bëhet anëtare e barabartë e bashkësisë ndërkombëtare.

“Për këtë e falënderoj atë”, ka thënë Gjuriq, duke vënë në dukje se organizata e kontestuan Hoxhajn dhe pavarësinë e Kosovës, e cila sipas Gjuriqit kërkon më çdo kusht të pranohet në organizata ndërkombëtare.

“Këto raporte tremujore i çmitizojnë të gjithë ata që janë në Kosovë dhe që shtiren si ekzistencë e një shoqërie demokratike funksionale dhe janë duke u përpjekur për të fshehur faktin se territori i qeverisjes nga parimi feudal i strukturave kriminale-klanore, ku demokracia është në të vërtetë armiku më i madh”, ka thënë Gjuriq.

Hoxhaj ka thënë se shtrirja e ndikimit rus në Kosovë po bëhet përmes UNMIK-ut.

Temat
LajmeVend

Të afërta