Trondit Gjykata Evropiane: Çiftet e të njëjtit seks nuk kanë të drejtë të martohen!

Gjykata më e lartë e të drejtave të njeriut në Evropë shkatërroi shpresat se martesat e të njëjtit seks do mund të vendosen juridikisht kur i tha një transeksualeje dhe partneres së tij se do t’u duhet të mjaftohen me një bashkim civil.

“Të drejta evropiane të njeriut nuk i kanë kërkuar ndonjëherë vendeve të lejojnë martesën ligjore për çiftet e të njëjtit seks”, thotë vendimi i Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

Përkrahësit por edhe vetë palët kundërshtuese të martesave të të njëjtit seks pranojnë se rezultati ishte i parashikueshëm.

Duhet të theksojmë se ky vendim ka një efekt shkatërrues mbi të drejtat e homoseksualëve në Evropë, që shpresojnë se martesa mund të bëhet një realitet.

LGBT1

Temat
BotëLajme

Të afërta