Kështu e deformon gishtin tuaj Smartphone (foto)

Një studim amerikan i organizatës “O2 Mobile Life Report”, ka zbuluar se si rreth 30% e përdoruesve të telefonave me prekje kanë pësuar modifikime në duar.

Ndryshimi më i dukshëm ka të bëjë me formën e gishtërinjve, ku vihet re rritja e gishtit të madh të dorës, i cili ka një rritje mbi 10% se gishtat e tjerë. Studimi konstaton se për dy nga pesë persona, priten ndryshime të mëtejshme, për shkak të përdorimit të shpeshtë të këtyre pajisjeve në pak vite.

Terapeuti i durve, Nicola Goldsmith, thotë se për shkak të përdorimit të shpeshtë në telefona, muskujt e gishtit të madh janë më të ndërlikuar dhe më të fortë.

gg_1465712412-4596379

g_1465712409-9623899

Temat
Teknologji

Të afërta