Enver Hasani përballë gjykatës për shkeljet në Kushtetuese

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, më 1 korrik do të përballet me akuzat për falsifikim të dokumentit zyrtar, si dhe keqpërdorim të detyrës zyrtare në kohën sa ishte në krye të Kushtetueses.

Gjykata Themelore e Prishtinës ka marrë vendim që të fillojë gjykimi ndaj tij.

Datën e seancës “Koha Ditore” e ka konfirmuar nga avokati Bajram Tmava, i cili mbron të akuzuarin.

“I kemi pranuar ftesat. Gjykata ka caktuar datën 1 korrik”, ka thënë ai.

Këtë të hënë gazeta ka shkruar se gjykata tashmë ka proceduar rastin, pas vendimit të Gjykatës Supreme dhe se do t`ua dërgojë ftesat palëve brenda javës.

Kryetari i gjykatës së shkallës së parë, Hamdi Ibrahimi, ka thënë se kanë vendosur për procedimin e rastit, në të cilin do të procedohet çështja e imunitetit funksional ndaj Hasanit.

Temat
LajmeVend

Të afërta