Kur duhet t’i pastrojmë duart

Një ndër mënyrat më të mira për të parandaluar përhapjen e infeksioneve dhe të baktereve është pastrimi i duarve.

Duke mos i pastruar duart rregullisht mund të transmetohen sëmundje të ndryshme. Nëse nuk i keni në dispozicion ujin dhe sapunin, përdorni pecetat dezinfektuese ose të lagëta.

Për të parandaluar sëmundjet e ndryshme pastroni duart sa më shpesh, ndërsa ekspertët theksojnë situatat kur pastrimi i duarve është i obligueshëm:

Sa herë që hyni në shtëpi;
Para, gjatë dhe pas përgatitjes së ushqimit;
Para ngrënies;
Para se të kujdeseni për të sëmurët;
Para se të merrni ilaçet;
Para kurimit të plagëve të hapura;
Pas përdorimi të banjës;
Pas ndërrimit të pelenave ose pastrimit të fëmijës, i cili ka përdorur banjën;
Pas pastrimit të hundës, kollitjes ose teshtitjes;
Pas prekjes së kafshëve;
Pas prekjes së ushqimit për kafshë;
Pas përdorimit të mbeturinave. bërllokut, kimikateve dhe objekteve të papastra./Indeksonline/

Temat
Shëndet

Të afërta