Djathi si droga, mund t’ju shkaktojë varësi

Djathi përmban një substancë kimike që ndodhet edhe në drogat adiktive, kanë zbuluar shkencëtarët.

Ekipi që qëndron prapa këtij studimi, po ashtu ka shpjeguar se pse disa ushqime të caktuara janë më adiktive se të tjerat.

Duke përdorur skemat e Universitetit Yale për Shkallën e Varësisë, të dizajnuara për të matur varësinë e një individi ndaj ushqimeve, dhe është zbuluar se djathi e ka aftësinë të shkaktojë varësi për shkak se përmban kazeinë apo proteina qumështore, transmeton Klan Kosova.

Autorët e studimit kanë gjetur se ushqimet e përpunuara, lidheshin me sjellje adiktive, pasi që ushqimet e yndyrshme janë më së vështiri të mënjanueshme kur filloni t’i konsumoni.

Temat
Shëndet

Të afërta