Ajo çfarë ka kërkuar për vëllanë, ka prekur gjithë botën

Çudinë që kjo vajzë ka kërkuar, e ka gjetur për vetëm 1.11 dollarë.Tess është një fëmijë që jeton me prindërit dhe vëllanë, e që vëllau i saj Endrew ishte i sëmurë, me ç’rast familja donte të ndërronte banesë që t’i paguaj shpenzimet medicinale.

Ajo kishte filluar të mbledh disa monedha në një arkë dhe një ditë vendosi të shkonte në barnatore që të kërkojë çudinë që shpëton vëllaun e saj, sepse kishte dëgjuar mjekët të thoshnin se vetëm një çudi mund ta shpëtojë.

Në përshtypjen e parë, farmacisti nuk e kishte vërenjtur, sepse ishte në bisedë me vëllaun e tij që nuk e kishte parë ndër vite.

Kur e vërenjti, ajo kishte nxjerrë paratë dhe ai filloi të fliste me një zë të lartë: Çfarë po kërkon? Ajo u përgjigj: Dua të blej çudi, sepse vetëm ajo e shpëton vëllaun tim.

Mjeku ia ktheu me një zë të butë se nuk mund të blihet çudia që fëmiu po kërkonte.

Vajza ia priti: Por nëse nuk ka mjaft para, un do të mbledh ende. Me që babai im nuk mund t’i paguaj shpenzimet, do i paguaj unë.

Në atë rast vëllau i mjekut buzëqeshi dhe i tha që të shkonte me të, duke i thënë “Pikërisht këtu e ke gjetur çudinë që po kërkoje”

Vëllau i farmacistit ishte neuron-kirurg, dhe ai vendosi ta shpëtojë vëllaun e saj pa kërkuar mjete financiare.

Ky rast që ka ndodhur në SHBA, tregon se si instikti shpesh të çon në adresë të saktë madje edhe kur shpresat janë shumë të vogla. /lajmi.net/

Temat
Fun

Të afërta