Enver Hasani do të dalë para gjykatës pa “imunitet”

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, këtë javë do të pranojë ftesën për t`u përballur me akuzat për falsifikim të dokumentit zyrtar dhe keqpërdorim të detyrës zyrtare në kohën sa ishte në krye të Kushtetueses.

Gjykata Themelore e Prishtinës ka konfirmuar për “Kohën Ditore” se tashmë kanë proceduar me çështjen pas vendimit të Gjykatës Supreme, e cila e ka hedhur poshtë ankesën e Hasanit për mbrojtje të ligjshmërisë.

Procedura gjyqësore ndaj tij pritet të fillojë si çdo procedurë tjetër, duke mos e ngritur çështjen e imunitetit.

Kjo mund të bëhet vetëm nëse kërkohet ndërkohë nga palët. Kryetari i gjykatës së shkallës së parë, Hamdi Ibrahimi, ka thënë se kanë vendosur për procedimin e rastit.

Temat
LajmeVend

Të afërta