Shihuni në pasqyrë, nëse keni këtë gjë në flokë, kurrë nuk do të sëmureni nga kanceri!

Shikoni mirë flokët tuaj! Ato zbulojnë një prirje gjenetike e cila do t’ju mbrojë nga kanceri

Keni këtë problem me flokët – sado që t’i krihni, ekziston një xhufkë, përkatësisht një tufë flokësh, e cila pa dëshirën tuaj shkon anash dhe nuk mund të bëni asgjë?

Shpenzoni një grumbull xhelesh, vaji apo llaku, mirëpo asgjë nuk ndihmon. Mbase kjo do t’ju nevrikosë dhe mbase ua merrni inat gjeneve tuaja të cilat atë tufë flokësh e orientojnë “jashtë dëshirës suaj”, mirëpo pikërisht ai gjen është “engjëlli juaj mbrojtës”.

Shkencëtarët kanë gjetur lidhje të konsiderueshme midis këtyre “xhufkave trazovaçe” dhe predispozicionit gjenetik i cili mbron organizmin nga kanceri, transmeton Telegrafi.

Në të vërtetë, xhufka të tilla kanë vetëm ata njerëz të cilët kanë të ashtuquajtura “gjene polarizuese”.

Proteina e cila pengon kancerin, është pjesë e familjes së madhe të proteinave të cilat kontrollojnë ndarjen e qelizave, replikimin e ADN-së dhe vetëshkatërrimin qelizor.

flokët-2

Atë proteinë shkencëtarët ua kanë dhënë insekteve për të studiuar cilësitë antikancerogjene dhe kanë vërejtur dukuri të çuditshme – xhufka trazovaçe.

Hulumtuesit konsiderojnë që këto xhufka te njerëzit kanë shkaktarë të ngjashëm, andaj ajo mund të paraqesë zbulim revolucionar, nëse verifikohet.

Prandaj, çdo herë kur nuk do të mund të bëni frizurën siç e dëshironi, kujtohuni që gjenet tuaja po ju mbrojnë nga kanceri.

Hulumtimet e ardhshme do të bëhen me qëllim që ky fenomen të shfrytëzohet me qëllim të aplikimit të kimioterapive më të mira dhe më efikase./Kosovarja/

Temat
Shëndet

Të afërta