Rusi: 16.7 miliardë dollarë investime në ushtri

Rusia do të shpenzoj 16.7 miliardë dollarë në sektorin e prodhimit ushtarak në periudhën 2016 – 2020.

Sipas agjencisë së lajmeve, TASS, zëvendëskryeministri rus, Dmitry Rogozin, e ka bërë të ditur këtë lajm më 30 maj gjatë një takimi ku ka marrë pjesë edhe kryeministri rus, Dmitry Medvedev.

Medvedev i ka thënë zëvendësit të tij se Rusia momentalisht është eksportuesi i dytë më i madh në botë i armëve, dhe se shteti duhet ta ruaj këtë pozitë.

Ushtria ruse, për vite të tëra pas rënies së Bashkimit Sovjetik është neglizhuar, mirëpo gjatë viteve të fundit, ushtria është rregulluar dukshëm.

Temat
BotëLajme

Të afërta