ÇFARË PO NDODHË ME OPOZITARIZMIN INTELEKTUAL KOSOVAR?

Shkruan: Fadil Maloku, sociolog

1.Opozitarizmi intelektual në Kosovë, duket që edhe për një kohë të gjatë do mbetet një deficit i madhë…!

2.Ai ende, me gjithë dijen e akumuluar, fuqinë argumentuese për proceset dhe rrjedhat (e gabuara) të vendit po heshtë, po pret, po heziton…, pra mrizon!

3.Duket se Ai po vuan edhe më tej, nga sindroma e servilitetit të habitshëm (që e trashëgoi nga komunizmi), konformizmi taktik (duke e “blerë” blanko këmishën e palaços oborrtar, të tranzicionit!), dhe sidomos nga kompleksi i inferioritetit që ia amputuan me lehtësi disa politikanë të “fuqishëm” mat(erialista)rapaza të pseudodemokracisë!!!

Temat
Opinione

Të afërta