Mustafa s’e do Kocin ministër

Ndryshimet në Qeveri kanë mbetur peng i përcaktimit të kryeministrit Isa Mustafa, që të mos e bëjë ministër Gani Kocin, kanë thënë burime të Kohës Ditore. Kjo, pavarësisht se PDK-ja i qëndron pas vendimit të saj përkitazi me anëtarët e rinj të Ekzekutivit.

Muajin e shkuar partnerët e koalicionit i kanë vënë në agjendë ndryshimet, pas zgjedhjes së Hashim Thaçit president.

Para se të ngjitej në majë të pushtetit, Thaçi ka lënë postin e zëvendëskryeministrit të parë dhe të ministrit të Punëve të Jashtme. Kryesia e PDK-së ka vendosur që Hajredin Kuçi ta lërë Ministrinë e Drejtësisë për t’u bërë zëvendëskryeministër i parë dhe në vend të tij në Ministri të vihet Gani Koci.

Në anën tjetër, në pozitën e ministrit të Punëve të Jashtme PDK-ja është përcaktuar që ta qesë Enver Hoxhajn, i cili gjatë gjithë mandatit të shkuar e ka drejtuar po këtë ministri.

Sipas një burimi të gazetës, kryeministri ka qenë dakord vetëm për dy nga tri propozimet.

Temat
LajmeVend

Të afërta