Murat Jashari, vjen me 100 pyetje shokuese për Fatmir Limajn. Ja cilat janë ato

Murat Jashari – vëllai i dëshmorit të Kombit Ismet Jashari-Komandant Kumanova
Me këtë rast, u bëjë me dije gjithë vëllezërve shqiptarë, kudo që ndodhen se, në vitin 2000, në një intervistë që z. Fatmir Limaj ka dhënë në televizionin e vetëm të asaj periudhe, RTK, (për fat të keq, nuk më kujtohet saktësisht muaji dhe data e saktë, por ajo intervistë kam bindjen se mund të gjendet në arkivin televizionit), midis të tjerave pat thënë:

“Ne e kemi pas krijuar partinë tonë para më shumë se 12-13 vjetësh, e cila më pas u emërtua Drejtoria Politike e UÇK-së dhe aktualisht është udhëheqja aktuale e PDK-së.”

Bazuar në këtë deklaratë të z. Fatmir Limaj, unë Murat Jashari nga Orizare e Kumanovës (Vëllai i Ismet Jasharit – Komandant Kumanova) publikisht dua t’i parashtroj disa pyetje që kanë të bëjnë me “partinë e tij të krijuar para 12 – 13 vjetësh” (1988 – 90) dhe shumë çështje të tjera që lidhen me përgatitjet për luftën tonë çlirimtare.

Z.Fatmir Limaj,

Pasi që vëllau i dy vëllezërve të tjerë (i imi dhe i Xhemalit) Ismet Jashari ka qenë bashkëluftëtari yt, e që e kishit pagëzuar Komandant Kumanova, ku bashkëluftëtarët e tij dhe popullata na kanë treguar se me nderë e respekt kishte mbajtur atë emër emblematik, me pëlqimin e vëllaut të madh Xhemali, (se baba na ka vdekur kaherë – ramet past), deri më sot kam respektuar traditën familjare e kombëtare, ndërsa me këtë rast në emër të të gjithë veteranëve dhe veprimtarëve të LPK-së, në Mërgatë e hapësirën shqiptare, po t’i parashtrojë një sërë pyetjesh të shkurtra, të thata e të njoma. Të gjitha me ngjyrën e gjakut tonë!

image

LAJME AUTHOR: BOTA PRESS – 18/05/2016Share Twitter Facebook
kushtrim-ternava-fatmir-limaj-3
No comments
Murat Jashari, vjen me 100 pyetje shokuese për Fatmir Limajn. Ja cilat janë ato

Murat Jashari – vëllai i dëshmorit të Kombit Ismet Jashari-Komandant Kumanova
Me këtë rast, u bëjë me dije gjithë vëllezërve shqiptarë, kudo që ndodhen se, në vitin 2000, në një intervistë që z. Fatmir Limaj ka dhënë në televizionin e vetëm të asaj periudhe, RTK, (për fat të keq, nuk më kujtohet saktësisht muaji dhe data e saktë, por ajo intervistë kam bindjen se mund të gjendet në arkivin televizionit), midis të tjerave pat thënë:

“Ne e kemi pas krijuar partinë tonë para më shumë se 12-13 vjetësh, e cila më pas u emërtua Drejtoria Politike e UÇK-së dhe aktualisht është udhëheqja aktuale e PDK-së.”

Bazuar në këtë deklaratë të z. Fatmir Limaj, unë Murat Jashari nga Orizare e Kumanovës (Vëllai i Ismet Jasharit – Komandant Kumanova) publikisht dua t’i parashtroj disa pyetje që kanë të bëjnë me “partinë e tij të krijuar para 12 – 13 vjetësh” (1988 – 90) dhe shumë çështje të tjera që lidhen me përgatitjet për luftën tonë çlirimtare.

Z.Fatmir Limaj,

Pasi që vëllau i dy vëllezërve të tjerë (i imi dhe i Xhemalit) Ismet Jashari ka qenë bashkëluftëtari yt, e që e kishit pagëzuar Komandant Kumanova, ku bashkëluftëtarët e tij dhe popullata na kanë treguar se me nderë e respekt kishte mbajtur atë emër emblematik, me pëlqimin e vëllaut të madh Xhemali, (se baba na ka vdekur kaherë – ramet past), deri më sot kam respektuar traditën familjare e kombëtare, ndërsa me këtë rast në emër të të gjithë veteranëve dhe veprimtarëve të LPK-së, në Mërgatë e hapësirën shqiptare, po t’i parashtrojë një sërë pyetjesh të shkurtra, të thata e të njoma. Të gjitha me ngjyrën e gjakut tonë!

Fatmir Limaj – Komandant Ҫeliku dhe Ismet Jashari – Komandant Kumanova.

Fillojmë z. Limaj

1. Cili është vendi ku u organizua tubimi për themelimin e partisë suaj dhe emërtimi i tij (fshati, mëhalla apo qyteti, lagjja apo bjeshka. etj)?

2. Si quhet pronari i vendit ku ju u tubuat?

3. Nga ju erdhi ideja për të formuar këtë parti?

4. Na thuani emrat e gjithë të tubuarve ose të atyre që ju mbani mend?

5. Sa delegatë patë në atë „kuvend“ themelues të partisë?

6. A flitshin të gjithë delegatët shqip, pra a e kishin gjuhë amtare – shqipen?

7. Cili ishte mbajtësi i protokollit?

8. Sa delegatë kombëtar (Kosovarë) ishin në Kuvend?

9. Prej trojeve shqiptare, kishte delegatë në kuvend – që gjuhë amtare kishin shqipen?

10. Patët të ftuar mysafir kombëtar, të vëllaznim-bashkimit e ndërkombëtarë në atë kuvend?

11. Prej sa Republikave të Jugosllavisë kishit mysafirë aty?

12. Prej cilave Republika?

13. Cilët ishin organet e partisë?

14. Kë e zgjodhët kryetar?

15. Sa veta pati kundër për zgjedhjen e kryetarit?

16. Kishte Partia Statut e Program?

17. Cili ishte motivi dhe objektivi i partisë?

18. Sa herë kini bërë mbledhje pas themelimit të partisë?

19. A keni zhvilluar Mbledhje të Përgjithshme apo Kongres të partisë dhe ku e kur i keni mbajt ato?

20. A keni pasur anëtarësi të obliguar ndaj aderimit në parti?

21. Sa anëtarë në vit keni rekrutuar?

22. Kur e formuat partinë, kush ua ndante detyrat?

23. Sa vetë kanë qenë që pranuan informatat e juaja?

24. Pranuesit e informatave a flitnin në gjuhën shqipe?

25. Gra a meshkuj ishin ata/ato?

LAJME AUTHOR: BOTA PRESS – 18/05/2016Share Twitter Facebook
kushtrim-ternava-fatmir-limaj-3
No comments
Murat Jashari, vjen me 100 pyetje shokuese për Fatmir Limajn. Ja cilat janë ato

Murat Jashari – vëllai i dëshmorit të Kombit Ismet Jashari-Komandant Kumanova
Me këtë rast, u bëjë me dije gjithë vëllezërve shqiptarë, kudo që ndodhen se, në vitin 2000, në një intervistë që z. Fatmir Limaj ka dhënë në televizionin e vetëm të asaj periudhe, RTK, (për fat të keq, nuk më kujtohet saktësisht muaji dhe data e saktë, por ajo intervistë kam bindjen se mund të gjendet në arkivin televizionit), midis të tjerave pat thënë:

“Ne e kemi pas krijuar partinë tonë para më shumë se 12-13 vjetësh, e cila më pas u emërtua Drejtoria Politike e UÇK-së dhe aktualisht është udhëheqja aktuale e PDK-së.”

Bazuar në këtë deklaratë të z. Fatmir Limaj, unë Murat Jashari nga Orizare e Kumanovës (Vëllai i Ismet Jasharit – Komandant Kumanova) publikisht dua t’i parashtroj disa pyetje që kanë të bëjnë me “partinë e tij të krijuar para 12 – 13 vjetësh” (1988 – 90) dhe shumë çështje të tjera që lidhen me përgatitjet për luftën tonë çlirimtare.

Z.Fatmir Limaj,

Pasi që vëllau i dy vëllezërve të tjerë (i imi dhe i Xhemalit) Ismet Jashari ka qenë bashkëluftëtari yt, e që e kishit pagëzuar Komandant Kumanova, ku bashkëluftëtarët e tij dhe popullata na kanë treguar se me nderë e respekt kishte mbajtur atë emër emblematik, me pëlqimin e vëllaut të madh Xhemali, (se baba na ka vdekur kaherë – ramet past), deri më sot kam respektuar traditën familjare e kombëtare, ndërsa me këtë rast në emër të të gjithë veteranëve dhe veprimtarëve të LPK-së, në Mërgatë e hapësirën shqiptare, po t’i parashtrojë një sërë pyetjesh të shkurtra, të thata e të njoma. Të gjitha me ngjyrën e gjakut tonë!

Fatmir Limaj – Komandant Ҫeliku dhe Ismet Jashari – Komandant Kumanova.

Fillojmë z. Limaj

1. Cili është vendi ku u organizua tubimi për themelimin e partisë suaj dhe emërtimi i tij (fshati, mëhalla apo qyteti, lagjja apo bjeshka. etj)?

2. Si quhet pronari i vendit ku ju u tubuat?

3. Nga ju erdhi ideja për të formuar këtë parti?

4. Na thuani emrat e gjithë të tubuarve ose të atyre që ju mbani mend?

5. Sa delegatë patë në atë „kuvend“ themelues të partisë?

6. A flitshin të gjithë delegatët shqip, pra a e kishin gjuhë amtare – shqipen?

7. Cili ishte mbajtësi i protokollit?

8. Sa delegatë kombëtar (Kosovarë) ishin në Kuvend?

9. Prej trojeve shqiptare, kishte delegatë në kuvend – që gjuhë amtare kishin shqipen?

10. Patët të ftuar mysafir kombëtar, të vëllaznim-bashkimit e ndërkombëtarë në atë kuvend?

11. Prej sa Republikave të Jugosllavisë kishit mysafirë aty?

12. Prej cilave Republika?

13. Cilët ishin organet e partisë?

14. Kë e zgjodhët kryetar?

15. Sa veta pati kundër për zgjedhjen e kryetarit?

16. Kishte Partia Statut e Program?

17. Cili ishte motivi dhe objektivi i partisë?

18. Sa herë kini bërë mbledhje pas themelimit të partisë?

19. A keni zhvilluar Mbledhje të Përgjithshme apo Kongres të partisë dhe ku e kur i keni mbajt ato?

20. A keni pasur anëtarësi të obliguar ndaj aderimit në parti?

21. Sa anëtarë në vit keni rekrutuar?

22. Kur e formuat partinë, kush ua ndante detyrat?

23. Sa vetë kanë qenë që pranuan informatat e juaja?

24. Pranuesit e informatave a flitnin në gjuhën shqipe?

25. Gra a meshkuj ishin ata/ato?

26. Sa gra?

27. Sa meshkuj?

28. Për informatat e dhëna, me çka ju shpërblejshin?

29. Keni kryer shkollën e mesme?

30. Keni bashkëpunuar me Shërbimet Informative të shteteve të botës?

31. Të Europës?

32. Po me të shteteve sllave?

33. Me cilat?

34. Çfarë nxënësi keni qenë?

35. Më 1981 ka pasur demonstrata gjithëpopullore, a dinit për to?

36. Si i ndjenit ata demonstrata?

37. A ishit pjesëmarrës, edhe se keni qenë shumë i Ri?

38. Po vëzhgues?

39. Keni pasur të familjes e farefisit në ato demonstrata?

40. Kanë qenë të burgosur apo të vrarë ndonjëri?

41. Kush ishte i burgosur?

42. Kush i vrarë?

43. Në demonstratat gjithëpopullore të viteve 1988-89, a ishte partia e juaj pjesëmarrëse?

44. Vëzhgues për të mbledhur informata?

45. Më 2 Nëntor 1989 kur u vranë Afrim Zhitia e Fahri Fazliu, ku ishe?

46. Kush ta dha lajmin për vrasjen e tyre?

47. A e ke ditur se Afrim Zhitia e Fahri Fazliu ishin Drejtuesit Politik të LPRK-së?

48. A i ke njohur këta dy burra të mëdhenj?

49. A ja ke njohur shpirtin këtyre dy viganëve?

50. Në kohën e grevës së minatorëve – shkurt 1989, me atë parti ku ishit?

51. Më 23. 03. 1989, kur u hoq Autonomia, ku ishit ju anëtarët e kësaj partie?

52. Në protesta gjithëpopullore mbas heqjes së autonomisë, ku ishit ju me atë adalet parti?

53. Pjesëmarrës apo vëzhgues?

54. Në pranverë të vitit 1990 kur vriteshin në protesta me flamur në dorë trimat e trimëreshat, ali ajetët e ilfete humollët ku ishit ju me atë parti?

55. Çfarë veprimtarie konspirative bënte partia e juaj?

56. A keni patur të afërm ose të familjes tuaj që kanë qenë dhe kanë mbet policë të shkaut deri në ditën që u çlirua Kosova?
image
Keni pasur e ndërruar femra kur keni qenë të rinj?58. Sa gjithsej ke pasur?59. Keni mashtruar e bërë për vete femrat e shokëve?60. Keni mashtruar e bërë për vete gratë e shokëve?61. Keni tentuar për të mashtruar gratë e shokëve, apo ju kanë refuzuar?62. Çka ju kanë thënë?63. Jeni të martuar?64. Keni fëmijë?65. E kishit tradhtuar gruan ndonjëherë?66. Nëse po, sa herë?67. Keni fëmijë jashtë martesore?
68. Nëse po, sa?

69. Dinte gruaja për këta fëmijë? Po fëmijët e gruas me të cilën ke lidh kurorë, a din për këta fëmijë?

70. Nëse po, a i keni njoftuar?

71. Shoqërohen tani?

72. Po nënat e tyre?

73. Kur filloi lufta çlirimtare kush ishte kryetar i partisë suaj dhe si u koordinuat me LPK?

74. Nëse është e vërtetë që e kishit krijuar partinë qysh në vitin 1988 apo 1989 ishit pionierë apo rini?

75. Cili ka qenë koordinatori i juaj me LPK-në?

76. Cili ka qenë koordinatori juaj me Shtabin Qendror (Shtabin e Përgjithshëm) të cilin e ka bërë me dije Rexhep Selimi?

77. Ju si parti a e njihnit veprimtarinë e LPK-së deri atëherë apo kini vepruar jashtë strukturave të saj?

78. Nëse është e vërtetë që patët krijuar parti para 12 vitesh (1988), atëherë a mund të sqaroni (popullin) nëse Xhavit Haliti dhe Azem Syla a bënin pjesë në atë partinë tuaj. Nëse po, prej fillimit apo ma vonë?

79. Po Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli (Luli) kur janë anëtarësuar në partinë tuaj?

80. Kur Hashimi e Luli shkuan në Mbledhjen e LPK-së në Tiranë, mbajtur te Klubi i Shkrimtarëve, më 23 maj 1998, a kishin qenë deri atëherë anëtarë të partisë suaj? Nëse ishin, ju i çuat qëllimisht për të marrë nën kontroll LPK-në bashkë me Azemin dhe Xhavitin?

81. Cili ka qenë fondi i juaj financiar, emërtimi, sa para grumbulluat për luftën, kush e drejtonte atë fond, sa para keni harxhuar dhe sa humbën në fund të luftës?

82. A kishit ndërmend që ta prisnit daljen nga burgu të Ukshin Hotit më 17 maj 1999 dhe nëse nuk e kishit, pse nuk e kishit parashikuar?

83. Në mbledhjen e Shtabit të Përgjithshëm, kur u emërua Ekrem Rexha (Komandant Drini) komandant për Zonën e Pashtrikut, a ke qenë prezent?

84. Kush e propozoi? Po në Shtab të Përgjithshëm më pas, kush e emëroi?

85. A e dinit se Ekrem Rexha ishte anëtar i partisë së Mira Markoviçit?

86. Nëse jo, Pse jo? Dhe me çka merrej Luli?

87. A keni pasur G2-sh?

88. Anëtarët e SHP a e kanë analizuar si ra në pritë Remzi Ademi (Komandant Petriti) më 15 Gusht 1998?

89. Anëtarët e SHP të UÇK-së a e kanë analizuar si ra në pritë Mujë Krasniqi (KAPUÇI) me bashkëluftëtarët në kufirin Shqipëri-Kosovë, në dhjetor 1998? A bashkëveproi Azem Syla dhe Zeka me ata brenda se nisej kolona dhe a e dinit që përgjoheshit në telefon? Kur e dinit pse flisnit hapur?

90. Edhe sa të këtillë ngjarje-incidente ka pasur në frontet e luftës?

91. SHP i UÇK-së pse nuk i ka shqyrtuar e analizuar këto raste?

92. A keni patur evidentim të rregullt për çdo ngjarje, aksion dhe mosveprim? Nëse po, pse ende nuk janë bërë publike, për çka i ruani?

93. Më 23. 03. 2000 shkuat në Gjilan me Hashim Thaçin, Halil Selimin e të tjerë. Urgjentisht ftuat udhëheqësit politik e ushtarak të UÇPMB-së, apo jo? Pse aq urgjent?

94. Kërkuat ndërprerjen e luftës çlirimtare, a po jo?

95. Kush ju detyroi?

96. Pse e penguat dhe e ndërpretë atë luftë çlirimtare?

97. Pse asnjë kallash të Brigadës 121 “Komandant Kumanova” nuk e dhatë për nisjen e luftës çlirimtare në Zonën e vendlindjes së Komandantit tënd, “Ismet Jashari – Kumanova”?

98. Tri herë t’i kam dërguar udhëheqësit e këtij Sektori, a po jo?

99. Pse pengove ti dhe anëtarët e tjerë të Drejtorisë Politike luftën çlirimtare të UÇ Kombëtare? Për çfarë e keni nis Hoxhën në Sharr kur luftohej nga UÇ Kombëtare dhe çka u ka raportuar kur ra Kalaja e Tetovës?

Temat
LajmeVend

Të afërta