Franca mbështetje të fortë për Kosovën

Ambasadori i Francës në OKB François Delattre i ka dhënë mbështetje Qeverisë së Kosovës drejt rrugëtimit siç ka thënë ai “edhe në organizmat tjerë evropianë”.

Përveç Qeverisë së Kosovës ambasadori francez ka lavdëruar edhe punën e misionit evropian në Kosovë, EULEX.

Në fjalimin e tij gjatë seancës së OKB-së francezi ka përmendur edhe themelimin e Gjykatës Speciale si dhe ka thënë se Franca e mbështet Kosovën në luftën kundër terrorizmit.

Po ashtu Franca sipas ambasadorit francez ofron mbështetje për njohje ndërkombëtare.
Ai ka uruar anëtarësimin e Kosovës në UEFA si dhe ka shpreh dëshirë që ky anëtarësim të ndodhë edhe në OSBE.

Temat
LajmeVend

Të afërta