Home Shëndet Sekreti i një gjumi të mirë

Sekreti i një gjumi të mirë

0
Sekreti i një gjumi të mirë

Bananja është një frut që ka një rol të veçantë dhe na ndihmon për një gjumë më të mirë. Ajo është e pasur me magnez dhe kalium, të cilët i relaksojnë muskujt në mënyrë natyrale. Përmbajnë edhe karbohidrate të cilat do t’iu ndihmojnë që gjumi të vjen më shpejt deri te sytë.

Ndër të tjera te bananet gjendet triptofan, një amino-acid i nevojshëm për prodhimin e seratoninës, një neurotransmiter i cili ka efekt relaksues.

Dobia e shumëfishtë e bananes qëndron në atë se kaliumi, mes tjerash, është i rëndësishëm edhe për shëndetin kardiovaskular dhe funksionimin konjuktiv.