Francë: Zgjatet gjendja e jashtëzakonshme, shkak turneu i çiklizmit dhe Kampionati Evropian i Futbollit

Francë: Zgjatet gjendja e jashtëzakonshme, shkak turneu i çiklizmit dhe Kampionati Evropian i Futbollit

Parlamenti francez miratoi një propozim për vazhdimin e gjendjes së jashtëzakonshme, të paraqitura pas sulmeve terroriste në nëntor të vitit të kaluar.

Kjo gjendje e jashtëzakonshme është zgjatur dhe do të jetë në fuqi gjatë Kampionatit të Futbollit evropiane dhe garës së çiklizmit “Tour de France”.

Dhoma e lartë e vendimit të parlamentit francez ka zgjatur gjendjen e jashtëzakonshme me shumicë dërrmuese, ai ishte propozim për 209 deputetët që votuan pro dhe vetëm 30 ishin kundër, kryesisht nga partitë komuniste dhe ekologjike, transmeton Indeksonline.

Gjendja e jashtëzakonshme u prezantua pas sulmeve terroriste më 13 nëntor në Paris, ku u vranë 130 persona, gjendja e jashtëzakonshme njëherë u vazhdua deri në shkurt, dhe është dashur të zgjasë deri më 26 maj.

Gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, policia shumë njerëz që sjelljet e të cilëve janë konsideruar si “një kërcënim për sigurinë e rendit dhe qetësisë publike”, janë caktuar masën e arrest shtëpiak.

Zgjerimi i fundit i gjendjes së jashtëzakonshme, megjithatë, nuk i lejon policisë të kryejë bastisje nëpër shtëpitë, pa marrë më parë një vendim nga gjykate.

Ministri i Brendshëm francez, Bernard Cazeneuve ka thënë se: “Sfidat e sigurisë do të jenë të komplikuar nga fakti se ne jemi përgatitur për një numër të madh të vizitorëve të huaj gjatë Kampionatit Europian 2016.”

Organizatorët u shpreh se gjatë këtij kampionati, i cili do të filloj më 10 qershori deri më 10 korrik, Francën do ta vizitojnë dy milionë turistë, një milion vizitorë pritet dhe gjatë “Tour de France”, i cili do të filloi më 2 deri 24 korrik.

Temat
BotëLajme

Të afërta