Presion që Brukseli t’i hapë Kosovës rrugën e liberalizimit të vizave

Pas deklaratave të presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, kryetarit të Qeverisë, Isa Mustafa, dhe ministrit të Integrimeve Evropiane, Bekim Çollaku, se Komisioni Evropian ka konstatuar se “Kosova i ka përmbushur të gjitha kriteret nga procesi i liberalizimit të vizave”, “Koha Ditore” ka kontaktuar me disa burime të Komisionit Evropian dhe që nga vizita e kryeministrit Mustafa e deri sot të gjitha këto burime kanë dhënë të njëjtën përgjigje: “Ne kemi folur në takim për progresin pozitiv” dhe kanë shtuar se nuk mund të konfirmojnë se është konstatuar se janë përmbushur të gjitha kriteret nga ana e Kosovës.

Nëse do të gjykonim nga gjuha që përdoret në BE, përgjigjja e zyrtarëve të Komisionit Evropian do të duhej të kuptohej si porosi se nuk do të ketë edhe për një kohë të gjatë liberalizim vizash, sepse nuk mund të konstatohet përmbushja e kritereve, shkruan sot “Koha Ditore”.

Por duke pasur parasysh rrethanat shumë të çuditshme në BE rreth çështjes së vizave, gjithçka është e mundur të ndodhë, madje edhe konstatimi se “Kosova i ka përmbushur të gjitha kriteret” dhe dhënia e rekomandimit që të hiqen vizat.

Temat
BotëLajmeVend

Të afërta