Autoritetet shqiptare përgjojnë Facebook-un

Të gjithë personat të cilët kanë akses në rrjetin social Facebook, nëse do të kryenin një krim, ata mund të përgjoheshin. Rrjetisocial është dorëzuar përballë këtij fakti, pas kërkesave të qeverive përkatëse.

15 llogari në rrjetin social Facebook janë përgjuar nga autoritetet shqiptare.

Shifra është bërë publike nga vetë rrjeti social, i cili ka publikuar raportin mbi kërkesat që kanë bërë qeveritë e vendeve të ndryshme në botë.

Kjo përmbledhje është për periudhën korrik deri në muajin dhjetor të 2015. Autoritetet shqiptare kanë bërë 5 kërkesa për të patur akses tek 15 llogaritë e rrjetit social dhe për të ruajtur privatësinë, emrat e përdoruesve nuk janë publikuar.

Chris Sonderby, i cili ka publikuar raportin, ka thënë se ekziston një rritje, në nivel global, në kërkesat e qeverive për të pasur akses në profilet e Facebook. Numrin më të lartë të kërkesave e kanë SHBA-të me rreth 19,235 për 30 mijë profile.

Temat
LajmeRajon

Të afërta