Marrëveshje amerikano-ruse për të ndaluar luftën në Siri

Në mëngjes do të hyjë në fuqi një marrëveshje amerikano-ruse që parashikon një ndalim të luftimeve nga të dyja palët por që përjashton qytetin e Alepos.

Një armëpushim mes forcave qeveritare dhe grupeve rebele kishte hyrë në fuqi më 27 shkurt me iniciativë të SHBA-së dhe Rusisë por u shpërbë ditët e fundit, kryesisht për shkak të luftimeve intensive në Alepo.

Raportohet se shkak i marrëveshjes është fakti se situata në Siri paraqitet tepër e rëndë.

Temat
BotëLajme

Të afërta