Azem Syla siguroi financimin fillestar për grupin nga Zvicra, atë e quanin “Dajë” dhe “Kryemadh” (Dokument)

Kështu thuhet në lëndën penale kundër Azem Sylës dhe 50 personat tjerë të akuzuar për krim të organizuar, shpërlarje parash dhe ryshfet.

Gjykata konstaton se ekziston dyshimi i bazuar se Azem Syla i ka kryer veprat për të cilat akuzohet, në veçanti që ai e ka organizuar, mbikëqyrur, drejtuar dhe menaxhuar krimin e organizuar së paku që nga viti 2006.

Kështu thuhet në lëndën penale kundër Azem Sylës dhe 50 personat tjerë të akuzuar për krim të organizuar, shpërlarje parash dhe ryshfet.

“Prokurori i paraqiti provat si deklaratat e dëshmitarëve dhe përgjimet e telekomunikimeve që lë të kuptohet se Azem Syla është dhe ka qenë kreu i këtij grupi të organizuar kriminal për shumë vite dhe se ai e ka siguruar financimin fillesat për grupin (nga Zvicra) dhe ka mbajtur rolin mbikëqyrës përgjatë tërë operacionit”, thuhet tutje në dosje, shkruan Indeksonline.

 Sipas raporteve të NjHKO-s, përshkruhen bisedat e disa anëtarëve të pretenduar se grupi me një person të cilit i referoheshin si “Daja”, i cili pretendohet të jetë i pandehuri Azem Syla.

“Sipas Zyrës së Prokurorisë, në një bisedë tjetër, ata i referohen të pandehurit Syla si “Kryemadhi””, citohet në lëndën penale.

Azem Syla i ka mohuar të gjitha këto akuza, derisa aktualisht për të po mbahet një seancë për caktimin e paraburgimit.

Prokuroria ka kërkuar 30 ditë si masë të nevojshme për të mos pasur ndikim në proces hetimor dhe në dëshmitarë.

Temat
LajmeVend

Të afërta