Samsung krijon aplikacionin që ndalon fëmijët të mbajnë afër telefonat (VIDEO)

Samsung ka krijuar një aplikacion Android që do të lajmërojë fëmijë ose këdo që do të ketë kujdes kur ekrani është shumë afër me fytyrën e tyre.

Safety Screen punon duke përdorur teknologji të njohjes së fytyrës për të zbuluar nësepajisja është shumë afërrt me fytyrën e përdoruesit. Nëse është, një animacion i bukur hapet, duke njoftuar përdoruesit dhe zhduket kur pajisja largohet në distancë të sigurt.

Ideja është se aplikacioni do të veprojë si një mënyrë për të mësuar fëmijët se si të mbajnë siç duhet dhe të pozicionojnë një telefon ose tablet, edhe nëse ata janë shumë të interesuar në atë që po ndodh në ekran.

Kur fëmijët, apo dikush, kalojnë shumë kohë me një ekran të vogël, ata mund të përjetojnë rrezikun e lodhjes së syve të tyre, si dhe t’iu shkaktohen dëme të qëndrueshme për shikimin e tyre. Sipas krijuesit të aplikacionit, fëmijët janë në rrezik të zhvillimit të sindromës së shikimit ose edhe tendosjes në tru.

Temat
Teknologji

Të afërta