A e dini pse duhet t’i ndalni telefonat në aeroplan?

Gjatë një udhëtimi me avion, kompanitë ajrore u kërkojnë pasagjerëve që të kalojnë telefonin e tyre në “flight mode”, përpara se të ngrihen në qiell.

Disa prej tyre pyesin se “çfarë ndodh nëse ata e injorojnë këtë kërkesë”.

Ndërkohë, ka pasagjerë që mendojnë se pajisjet e tyre elektronike si celularët apo tabletët duhet të fiken, ndryshe mund të rrëzojnë avionin.

Sipas kompanive ajrore, kjo është e ekzagjeruar, pasi ekspertët thonë se teknologjia moderne është shumë e qëndrueshme dhe e sigurt dhe se një celular nuk mund ta bëjë një avion të rrëzohet.

Por, përse kërkohet që të celularët të kalojnë në “flight mode”? Arsyeja është shumë e thjeshtë: sepse ata bëjnë një zhurmë që i nervozon pilotët gjatë komunikimit në radio.

Autoritetet bëjnë të ditur se “është e njëjta zhurmë që mund t’ju ketë ndodhur juve në rast se gjatë kohës që keni qenë duke biseduar në telefon, keni qëndruar pranë radios duke dëgjuar emisionin tuaj të preferuar”.

635913572390718321-415998196_airplane

Temat
Fun

Të afërta