Vajza e vogel lufton artritin vetëm duke hequr këto 3 gjëra nga dieta e saj!

Kur Isabela 10 vjecare vizitoi për herë të parë Dr. Mark Hyman, ajo kishte një rast të rëndë të një sëmundjeje autoimune që konsiderohej të ishte një sëmundje e...

Kur Isabela 10 vjecare vizitoi për herë të parë Dr. Mark Hyman, ajo kishte një rast të rëndë të një sëmundjeje autoimune që konsiderohej të ishte një sëmundje e lidhur me indin lidhës ose MCTD.
Diagnoza e saj përfshinte “artrit reumatoid” dhe “lupus erythematosus” sistemik.
Gjendja e saj erdhi së bashku me disa efekte anësore negative, dhe sëmundja e saj konsiderohej e pashërueshme.

Sëmundja e Isabel ndikoi në çdo pjesë të trupit të saj,ne enët e saj të gjakut, qelizat e kuqe dhe të bardha të gjakut,ne mëlçi dhe muskujt e saj, madje edhe ne lëkurën e saj. Lëkura e saj ishte vazhdimisht e përflakur dhe ajo vuante nga nyje të fryrë dhe fytyrë të fryrë.

Medikamentet nuk po ndihmonin Isabelen. Ish mjekët e saj rekomanduan që ajo të marrë një ilaç kimioterapik çdo ditë. Ndërsa droga mund të ndihmojë në uljen e simptomave, ajo gjithashtu shton një rrezik të kancerit dhe madje edhe vdekjen nga infeksioni.

Për Isabelen, kjo nuk ishte një opsion. Kështu ajo shkoi te Dr. Hyman. Më pak se një vit më vonë, ajo ishte e lirë nga simptomat, testet e gjakut ishin normale dhe ajo nuk po merrte një ilaç të vetëm.

Ndërsa shumë prej ish-mjekëve të Isabel-it u përqendruan në atë se si t’i mbulonin simptomat e saj me drogë, Dr. Hyman mori një tjeter te perafert. Në vend të kësaj, ai punoi për të gjetur shkaqet themelore të gjendjes së saj. Ai zbuloi se inflamacioni që po përjetonte mund të kontrollohej më mirë nepermjet dietes se saj.

Dr. Hyman i tha Isabelit për të shmangur glutenin, qumështin dhe sheqerin, dhe për të marrë disa shtesa për të ndihmuar trupin të shërohet vetë. Këto përfshinin një multivitamin, Vitaminat D dhe B12, acid folik dhe vaj peshku. Ai gjithashtu rekomandoi një anti-inflamator,një anti-fungale,një probiotik.

Jo shumë kohë pas kësaj, Isabela ishte perseri e shendetshme.
Duke hequr glutenin, qumështin dhe sheqerin nga dieta e Isabel, Dr. Hyman ishte në gjendje të zvogëlonte inflamacionin e saj. Vitaminat shtesë i dhanë trupit të saj një shtytje të natyrshme për të arritur në rrugën e duhur për shërim

Temat
Shëndet

Të afërta