5 arsye pse duhet të bëni mardhenie intime cdo dite.

1. Mund të ju bëjë një person të lumtur Studiuesit nga Universiteti Shtetëror i Nju Jorkut dhe Universiteti i Liverpulit para disa ditësh ashtu siç u botua dhe në...

1. Mund të ju bëjë një person të lumtur

Studiuesit nga Universiteti Shtetëror i Nju Jorkut dhe Universiteti i Liverpulit para disa ditësh ashtu siç u botua dhe në lajme.gen.al, kanë gjetur se në përbërjen e spermës ndodhen kimikate të tilla që sjellin lumturinë e femrës dhe ulin depresionin. Studimi zbuloi se gratë seksualisht aktive që “kurrë” nuk kishin përdorur kondom kishin më pak gjasa të raportojnë simptoma depresive në krahasim me gratë që “gjithmonë” apo “zakonisht” kishin përdorur kondom ose gratë të cilat abstenojnë nga seksi në përgjithësi.

2. Ju mbron nga infektuesit dhe të ftohtit

Shkencëtarët në Universitetin Wilkes, në Wilkes-Barre, Pensilvani, zbuluan se nxënësit që kishin seks një herë ose dy herë në javë kishin nivele më të larta të imunoglobulinave A ose IgA të cilat ju mbrojnë nga infeksionet si ftohja.

3. Seksi zvogëlon rrezikun te meshkujt për kancerin e prostatës

Sipas një studimi të publikuar në Gazetën e Shoqatës Mjekësore Amerikane, një njeri që sa më shumë spermë derdh në muaj aq, më pak gjasa ka që ai do të rrezikojë duke u diagnostikuar me kancer të prostatës.

4. Sidomos për ata që janë mbipeshë, ndihmon në humbjen e saj

Intimiteti prodhon të njëjtat hormone, të tilla si oxytocin dhe endorphin. Kur ju jeni duke bërë seks, truri juaj ndjehet i kënaqur dhe ai ndalon dërgimin e sinjaleve te ju, për të ngrënë. Sipas Harvard Medical School, thotë se seksi nga i butë duhet të marrë drejtim të moderuar dhe më pas në drejtim të intensitetit stërvitje. Përveç kësaj, sipas një studimi të publikuar në Revistën Amerikane të Kardiologjisë, seksi mund të djegë 85-250 kalori.

5. Ul normën e vdekjeve

Shkolla Mjekësore e Harvardit zbuloi se burrat të cilët kishin tre ose më shumë orgazma në javë janë raportuar të kenë një normë 50 për qind më të ulët të vdekjes.

Temat
Fun

Të afërta