Pse më dhëmb maja e shputës sime?

Shputa e këmba ka një kombinim kompleks muskujsh, nyejsh dhe eshtrash që mundësojnë që ajo të funksionojë siç duhet, si dhe të ecë dhe të bëjë lëvizje tjera të...

Shputa e këmba ka një kombinim kompleks muskujsh, nyejsh dhe eshtrash që mundësojnë që ajo të funksionojë siç duhet, si dhe të ecë dhe të bëjë lëvizje tjera të përditshme.

Shumë kushte shëndetësore dhe lëndime, megjithatë, mund të pengojnë lëvizjen dhe balancimin e këmbëve, duke shkaktuar probleme dhe dhimbje.

Dhimbja në majë të shputës mund të duket si një vend i pazakontë, veçanërisht nëse nuk ka pasur ndonjë dëmtim të dukshëm atje.

Megjithatë, kjo zonë mund të ndikohet nga një sërë kushtesh dhe lëndime përtej thyerjes së eshtrave ose mavijosje. Shumica e dhimbjeve të shputës më së paku kërkojnë pushim dhe kujdes shtesë për të shëruar.

Nëse dhimbja është për shkak të gjendjes shëndetësore, mund të nevojitet kujdes shtesë mjekësor.

Duke pasur parasysh dhimbjen dhe simptomat mund të ndihmojë në përcaktimin e shkakut dhe të sigurojë trajtim të saktë.

Një dëmtim, siç është dëmtimi ose thyerja e kockave, mund të ndodhë në çdo pjesë të këmbës, duke përfshirë edhe pjesën e sipërme. Jo të gjitha dhimbjet e këmbëve janë të lidhura me një dëmtim ose përdorim të tepruar.

Disa nga kushtet shëndetësore mund të shkaktojnë dhimbje në këmbë, veçanërisht ato që prekin nervat dhe nyjet.

Temat
Shëndet

Të afërta