Kuiz: Cili është tipi i lëkurës tënde?

Jo të gjithë e kemi lëkurën e njëjtë. Ju mund të shihni më shumë përfitime nga përbërësit ose produktet e ndryshme, varësisht nga tipi i lëkurës suaj. Plotsojeni këtë...

Jo të gjithë e kemi lëkurën e njëjtë. Ju mund të shihni më shumë përfitime nga përbërësit ose produktet e ndryshme, varësisht nga tipi i lëkurës suaj.

Plotsojeni këtë kuiz për të gjetur se çfarë tipi të lëkurës keni. Ne gjithashtu do t’ju japim këshilla se çfarë mund të bëni për të përmbushur rutinën tuaj të kujdesit ndaj lëkurës suaj.

Mbani mend, produkti që përdorni mund të ndikojë në mënyrën se si ndihet lëkura juaj. Për rezultatet më të mira, merrni parasysh tipin e lëkurës suaj.

Shkruani pergjigjet dikund dhe pastaj mund ti llogaritni pikët:

A – 3 pikë; B – 2 pikë; C – 1 pikë; D – 0 pikë;

Po – 2 pikë ; Jo – 1 pikë

Pytja 1: Normalisht kur e preki fytyrën time, lëkura ime jep ndijesinë…

a. Sikur letër

b. Yndyrshme

c. E butë

d. E irrituar apo e plasaritur

Pytja 2: A ka tendencë që lëkura juaj të ketë puçrra në fytyrë, të qëndrojë me shkëlqim, ose të lënë mbetje në gishtat tuaj?

a. Po

b. Jo

Pytja 3: A përjetoni ndonjëherë shqetësim të lëkurës së qërruar, të irrituar apo të plasaritur?

a. Po

b. Jo

Pytja 4: A skuqet lëkura juaj kur filloni të përdorni një prdukt të ri?

a. Po

b. Jo

Pytja 5: Kur zgjohem në mëngjes, lëkura ime ndihet…

a. E thatë

b. E yndyrshme

c. E irrituar

d. Normal

Pytja 6: Pas aplikimit të kremës, lëkura ime ndihet…

a. Thahet shumë shpejt

b. Me shkëlqim ose ngjitëse

c. Pak e irrituar apo me gunga

d. Nuk dallon

Pytja 7: Në mesditë, lëkura ime duket…

a. Ende e thatë

b. E yndyrshme

c. E skuqur

d. E thatë dhe e yndryshme në zona të ndryshme

REZULTATET:

0 – 6 Pikë Tipi i lëkurës: Normale

Asnjë shkëlqim, shenjë, ose skuqje për këtë lëkurë! Lëkura juaj është e butë në prekje dhe ka një ekuilibër të duhur me ujë dhe vaj.

Këshilla për kujdesin e lëkurës normale:

Nëse jeni duke kërkuar produkte për të shtuar në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës, kërkoni ato që depërtojnë thellë në lëkurën tuaj. Këto mund të jenë serume, esenca ose maska për të rritur shëndetin e lëkurës suaj. Përbërësit që ndihmojnë me anti-plakje përfshijnë acidet glikolike dhe retinolin.

6 – 10 Pikë Tipi i lëkurës: Kombinuar

Lëkura e kombinuar është lloji më i zakonshëm i lëkurës. Kjo do të thotë zona të ndryshme të lëkurës tuaj shfaqin cilësi të lëkurës me vaj, normale, ose të thatë. Për shembull, ballin dhe hundën tuaj mund të jenë me vaj, ndërsa faqet tuaja janë të thata ose normale.

Këshilla për kujdesin e lëkurës së ombinuar:

Ju do të dëshironi të shmangni produktet që janë shumë të ashpra ose të rënda me përbërës të përshtatur për hidratimin. Trajtimi në vendet e caktuara ku shfaqen problemet është gjithashtu çelësi për njerëzit me lëkurë të kombinuar.

Produktet me retinol, vitaminë mund të ndihmojnë me inflamacion. Retinoidi mund të ndihmojë që lëkura juaj të duket e shëndetshme dhe pa dëmtim. Sigurohuni që të përdorni kremë për rrezitje kur përdorni këto produkte, pasi ato mund të rrisin ekspozimin ndaj dielli.

12 – 16 Pikë Tipi i lëkurës: Ynyrshme

Lëkura me yndyrë tenton të shkëlqejë, edhe një orë pas larjes. Poret tuaja gjithashtu mund të duken më të mëdha se poret në llojet e tjera të lëkurës. Shumica e të rinjve kanë lëkurë me vaj për shkak të mosbalancimit të hormoneve, por nxehtësia, lagështia dhe stresi gjithashtu mund të kontribuojnë në lëkurën e yndyrshme.

Këshilla për kujdesin e lëkurës:

Ju mund të ndjeni nevojë për të larë fytyrën disa herë në ditë, por mundohuni të mos e bëni këtë! Kjo mund të çojë në rritjen e prodhimit të yndyrës. Rutina më e mirë është të përdorni një pastrues pa yndyrë i cili nuk do të bllokojë poret tuaja.

15 – 20 Pikë Tipi i lëkurës: Thatë

Lëkura e ndjeshme tenton të bëhet e kuqe dhe shkakton kruarje. Gjithashtu mund të digjen ose thahen me lehtësi. Këto simptoma zakonisht ndodhin kur e ekspozoni lëkurën tuaj ndaj irrituesve. Irritues mund të jenë përbërës në produktet e zakonshme të kujdesit të lëkurës. Ato gjithashtu mund të shfaqin edhe alergji ndaj polenit ose pluhurit.

Këshilla për kujdesin e lëkurës:

Ju mund të përfitoni nga një rutinë e thjeshtë nga kremat hidratuese dhe kremat për mbrojtje nga dielli. Ju mund të irritoni lëkurën tuaj nëse e lyni ose lani më shumë se një herë në ditë. Mundohuni të përdorni produkte me sa më pak përbërës që të jetë e mundur dhe të shmangni acidet, veçanërisht ato në lëkurat ose trajtimet e akneve. Përbërësit qetësues për lëkurën tuaj përfshijnë kamomil, aloe verë dhe çaji jeshil.

Për një kujdesje të thjeshtë dhe të lehtë dhe nëse keni lekurë të thatë, yndyrore dhe pa shkelqim ju propozojmë brushen për pasrtimin e ftyrës Wellneo. Përdorimi i Wellneo brushës për pastrim të fytyrës është njëra nga rutinat e kujdesit për lëkurë të përsosur që mund të bëni në shtëpi. Pastrimi me brushën Wellneo do të ju dhuron pamje më të përsosur nga dita në dite poashtu ju do ta ndjeni butësinë e lëkurës që gjithmonë e keni menduar.

Brusha për pastrimin e fytyrës Wellneo është e përshtatshme për të gjitha llojet (tipet) e lëkurës së fytyrës normale, yndyrore, të kombinuar, të thatë dhe të ndjeshme (sensitive).

Temat
FunShëndet

Të afërta