Ditari i Hitlerit, aktualisht libri më i shitur në Gjermani

Ditari politik “Mein Kampf” i Adolf Hitlerit, momentalisht është libri më i shitur në Gjermani.

Hitleri, një prej figurave më të tmerrshme të shekullit të kaluar që bart mbi vete fajin e Holokaustit, e ka shkruar librin në një burg në Baviera, ku paraqet ideologjinë e tij si dhe punët e kryera me plane të përpikta për të shfarosur çifutët në mbarë botën.

Ditari politik “Mein Kampf” i Adolf Hitlerit, edicioni kritik, momentalisht është libri më i shitur në Gjermani, në seksionin e librave të vërtetë, jo trillim.

Libri me 1948 faqe, i cili për një kohë pati probleme me të drejtat e autorit, kryeson listën në “Der Spiegel”. Libri është edituar nga Instituti i Historisë Bashkëkohore në Mynih. Libri ka arritur në Gjermani në muajin janar, ndërsa njëherë flitej se do të ndalohej së shituri.

Edicioni i parë i librit u botua më 1924, ndërsa 4 mijë ekzemplarët e parë të librit janë shitur vetëm ditën e parë.

Hitleri, një prej figurave më të tmerrshme të shekullit të kaluar që bart mbi vete fajin e Holokaustit, e ka shkruar librin në një burg në Baviera, ku paraqet ideologjinë e tij si dhe punët e kryera me plane të përpikta për të shfarosur çifutët në mbarë botën. /KultPlus.com 

Temat
Art

Të afërta